Canada
British Columbia

Vancouver - Naramata - Revelstoke - Banff National Park - Jasper National Park

 Wells Gray Provincial Park - Whistler - Pacific Rim National Park - Victoria


Vancouver

In en rondom Vancouver is ontzettend veel te zien en doen. Om maar wat te noemen, per auto via Marine Drive naar Stanley Park, heerlijke wandelingen. Vervolgens o.a. naar Capilano Lake, Lynn Canyon Park, ook hier wandelen erg mooi en toch zo dicht bij de drukte van de stad, maar totaal anders. Vancouver o.a. Canada Place, Gastown, Granville Island, Olympic Oval. 

 

 

 

 

Vancouver - Naramata 450km

Bezoek aan de Minter Gardens, prachtige botanische tuin en Harrison Hotsprings.
De route is werkelijk prachtig, wel een flinke trip als je onderweg veel stopt om al dat moois te bekijken. Maar neem ook zeker de tijd! Overnachting in Naramata, een klein plaatsje met een prachtige ligging. In de lokale pub een heerlijke burger, erg gezellig.

 

 

 

Naramata - Revelstoke 290km

Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op Okanagan Lake kunnen we er helemaal tegen aan vandaag. Vanaf Penticton langs Summerland en Peachland richting Kelowna, langs wijngaarden en het meer. Onderweg weer prachtige uitzichten. Vervolgens via Vernon, Armstrong, The Last spike en Three Valley Cap naar Revelstoke. Een leuk plaatsje met vanavond live muziek in de muziektent, heerlijk genieten dus vanaf ons tafeltje op het terras.

Revelstoke - Canmore 350km

Tijdens deze rit komen we in Alberta, dus een uurtje tijdsverschil. Veel bezienswaardigheden die de moeite zijn om een wandeling te maken, Mount Revelstoke NP, Glacier NP, Roger's Pass, Golden en Yoho NP. In Yoho National Park maken we wandeling naar Emerald Lake en de Hamilton Falls, Natural Bridge. Inmiddels rijden we nu in Banff National Park, via de Bow Valley Parkway naar Canmore, deze route loopt parallel aan de highway, maar is veel mooier. Voor deze parken heb je een parkpas nodig, verkrijgbaar bij o.a. tourist information.

 

 

 

 

Banff National Park

De mogelijkheden om hier te wandelen zijn groot. Wij hebben o.a. een wandeling gemaakt bij Lake Louise - Plain of the Six Glaciers. Een mooie,maar wel druk bezochte wandeling. Bezoek aan Lake Moraine, mooi meer. Banff, leuk om te bezoeken, veel winkels en restaurants etc.

 

 

 

 

Banff - Jasper 320km

Vandaag een prachtige rit over de Icefields Parkway, hier is het werkelijk overal de moeite om te stoppen onderweg. Prachtige uitzichten op meren, bergen en gletsjers. We zijn vroeg op pad en dat wordt beloond met 6 elks op de Bow Valley Parkway. Wandeling bij de Johnston Canyon, zo vroeg in de ochtend het rijk alleen. Vanaf Lake Louise de Icefields Parkway op, te gek! Om maar wat te noemen wat we onderweg zoal hebben gezien; Crowfoot Glacier, Bow Lake, Peyto Lake, Sunwapta Pass, Bow River, Mistaya River, Sunwapta River, Athabasca River, Columbia Icefield, Athabasca Valley, Sunwapta Falls,Athabasca Falls. Deze dag is echt vol met bezienswaardigheden.

 

Jasper National Park

Vandaag o.a. een wandeling bij Mount Edith Cavell, uitzicht op Angel Glacier, Cavell Glacier en Cavell Glacier Lake. Wandeling Valley of the Five Lakes. Bezoek aan Patricia Lake en Pyramid Lake. Einde van de dag Jasper, veel winkels en restaurants.

 

 

 

 

 

Jasper - Clearwater 335km

Ook vanmorgen vroeg weg en nu een uur voordeel van het tijdsverschil. Mount Robson Provincial Park, Moos Lake, Overlander Falls en uitzicht op Mount Robson. Je kunt hier ook volop wandelen, helaas geen tijd voor, hier willen we zeker nog eens terug naar toe. Vervolgens verder langs Rearguard Falls en 's middags een frisse duik in Dutch Lake, Clearwater.

 

 

 

 

Wells Gray Provincial Park

Vandaag en dag vol met water en vooral watervallen, de tijd die we hier hebben is eigenlijk ook weer veel te kort. Ook hier zeker nog eens terug naar toe om meer te wandelen en zien. Het is hier echt ongelooflijk mooi om te wandelen en de watervallen te bewonderen, wat een natuurwonderen.

Spahat Falls, Clearwatervalley, Moul Falls, Green Mountain met uitzicht op o.a. Pyramid Mountain, Table Mountain en Trophy Mountains. Vervolgens Dawson Falls, Mush Bowl, Helmcken Falls en Ray's Farm. 

 

                           

Clearwater - Whistler 450km

Vandaag weer een flinke rit met de auto. Na een heerlijk ontbijt en afscheid te hebben genomen op weg. Kiezen voor route "binnendoor" langs Green Lake, bij 70 Miles House pakken we dan Highway 99 weer op richting Clinton en vervolgens Lillooet. Verder naar Pemberton langs uitzicht op Seton Lake en stop bij Joffre Lakes Provincial Park, wandelingetje naar Lower Joffre Lake, een prachtig plaatje. Duffy Lake Road naar Duffy Lake, weer een mooi weer. Passeren dorpje Mount Currie en vervolgens langs Pemberton, One Mile Lake, Nairn Falls, Pavillion Lake naar Whistler.
Whistler is een leuke plaats om door heen te lopen, veel winkels, restaurants etc., maar wel toeristisch.

 

 

Whistler - Garabaldi Provincial Park

Deze dag een bezoek aan Garibaldi Provincial Park. We gaan naar de Brandywine Falls, uitzicht op Daisy Lake, Natural Suspension Bridge. Vervolgens een wandeling naar Cheakamus Lake, een prachtig meer en geweldig uitzicht, helemaal voor ons alleen.

In de middag bezoek aan Lost Lake, stadspark en Whistler zelf. Hier zijn vele mogelijkheden en activiteiten te over.

 

 

 

 

Whistler - Tofino 400km

Een lange rit met auto en de ferry naar Vancouver Island. Onderweg nog stop bij Tantalus Lookout en Shannon Falls. Bij Horshoe Bay wachten op de ferry naar Nanaimo. De overtocht duurt ongeveer 1,5 uur en is erg mooi. Aangekomen op Vancouver Island stop bij Parksville en Englishman River Falls. Bezoek aan Vancouver Island Butterfly World, kleine vlinder en orchideeŽntuin. Langs Port Alberni, Highway 4 naar Tofino. Een lange, maar mooie weg. Diner met een prachtig ondergaande zon, te gek.

 

 

 

 

Pacific Rim National Park

Vanmorgen met een bootje mee op de Pacific Ocean. Hebben vier orka's, een walvis, zeeleeuwen en zeehonden gezien. Een mega gezicht om de orka's hier te zien, dit is onvergetelijk.

Vanmiddag wandelen, een regenwoud en dan vervolgens kom je uit op het strand, bijzondere plek. o.a. Schooner Cove, Rainforest, Long Beach. Voor het park heb je een parkpas nodig.

       

 

Tofina - Victoria 360km

Bezoek aan Radar Hill, maar door de mist zien we niets. Vervolgens volgen we weer de Pacific Rim Highway. Sutton Summit Pass, Little Qualicum Falls en dan weer Nanaimo. Volgen vanaf hier de Trans Canada Highway, Ladysmith, Chemainus, Duncan en de hoofdstad Victoria, ons eindpunt voor vandaag. Langs de Beach Drive mooie route langs de kust en bezoek aan stad.

 

 

 

 

Victoria - Vancouver 100km

Bezoek aan The Butchart Gardens, dit is een prachtig botanische tuin. Vanaf Swartz Bay met de ferry terug naar het vaste land, Tsawwassen. Richmond en Steveston een vissersplaats.

 

 

 

 

 

 

Algemeen:   

Onze reis in Canada was prachtig, het hierboven beschreven is slechts een beknopte beschrijving van deze reis. Het was een prachtige beleving die ons altijd bij zal blijven. De mensen die wij hebben ontmoet en waar we te gast waren in B&B waren ontzettend vriendelijk en gastvrij. Wat betreft de duur van de reis, wij zijn ruim twee weken in Canada geweest en dat vloog voorbij, veel te kort eigenlijk. In deze periode hebben we veel gezien en beleefd. Ook veel niet gezien en daarom willen we ook zeker nog eens terug naar dit geweldige land. Dan zullen we waarschijnlijk een kortere afstand reizen en meer bergwandelen.

Boek en kaart:   

Alle kaarten zijn ter plaatse te koop of in Nederland bij bergsportzaak of reisboekhandel na te vragen.

Links:

Meer info:

Wil je na het lezen van de reis hierboven nog meer weten stuur dan gerust een mailtje naar mail@capannabel.nl