Ardennen zomer 2003

kamperen in Sy (langs de Ourthe)


Langs de Ourthe

Lekker even drie dagen naar Sy geweest. Sy ligt in de Ardennen ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Liege (Luik).
Heerlijk er even tussen uit en beetje wandelen als training  voor huttentocht in Oostenrijk.
Dit keer met zijn drieŽn (pa,ma en ik). Normaal gesproken gaan we meestal naar de Tukhut van de NKBV toe.
Dit keer eens lekker kamperen op de camping in Sy. Twee tentjes in de auto en vrijdag morgen op tijd weg.

Vrijdag:

Op de camping

Als we rond de middag aankomen (toch nog laat) is het super heet. Maar klagen doen we zeker niet, we hebben goed weer. Eerst de tentjes opzetten en dan eten. Pa en ik gaan in de middag nog even samen op pad. Langs de Ourthe een stuk richting Bomal en weer terug. Ongelooflijk hoe warm het is vandaag. Wel wat anders dan afgelopen winter, toch lach er sneeuw. Voor het avond eten even met de auto naar Hamoir, lekker Vlaamse friet. Trouwens een blikje Jupiler smaakt ook goed met deze temperatuur (meer dan een ook ;) ). Heerlijk genieten bij de tentjes op de camping. 

Zaterdag:

Vanmorgen met zijn drieŽn op pad naar de cache bij het kruis van Bomal. Bij de cache van Joris en Jan Leen Hier ligt namelijk de cache van Joris en mijzelf. Gelukkig ligt hij nog op zijn plaats. Er staan al heel wat namen in het logboek. Helaas is wel het fototoestel weg gehaald. We dalen af naar het dorpje Bomal. Van hier uit langs de Ourthe terug naar Sy. Niet een hele lange tocht, maar wel leuk en mooi uitzicht. Lekker eten bij La Ferme (hier moet je echt naar toe als je in Sy bent!).

Zondag:

Vanmorgen eerst de tentjes afbreken en dan naar Bomal toe wandelen. Van hier uit met de kano naar Hamoir toe kanoen. Op deze manier zie je alles eens vanaf het water. Er zijn in de omgeving plaatsen genoeg voor verhuur. Je kan tochten maken van allerlei lengtes. Tegen de avond weer op pad naar huis toe. 

Op de Ourthe

Meer info:
http://www.tukhut.nl (website van de hut, camping heeft er nog geen)
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=0c8ccd6f-152a-4581-9e4b-44ccc4872192&log=y&decrypt= (onze eigen cache)
http://www.bomal.be (website van dorpje Bomal)